Zárókonferencia – végéhez ért a VNV-projekt

2008. február 23-án rendeztük meg Jászfényszarun, a Rimóczi Kastély impozáns nagytermében a „Vállalkozó nők a vidékért három megye, három régió határán” című Európai Uniós támogatással megvalósított projekt zárókonferenciáját.

A VNV-projekt 2007. március 1-én indult el két helyszínen, Jászfényszarun és Szolnokon. A programot konzorciumban, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népfőiskolai Társasággal közösen valósítottuk meg. A projekt során képzésekre, tanácsadásokra, szakmai tanulmányutakra, műhelymunkákra került sor, illetve kiadvány is készült.

A képzésbe a két helyszínen összesen 110 vállalkozó vagy a vállalkozás indítását tervező nő bevonását terveztük. Így a program végén elmondhatjuk, hogy a pályázatban vállaltaknak eleget tudtunk tenni, sőt egyes programelemekben (képzésben, tanácsadásokon, szakmai utakon résztvevők száma) a nagy érdeklődésnek köszönhetően túl is teljesítettünk.

A zárókonferenciát Jászfényszaru polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta nyitotta meg, köszöntötte a projektrésztvevőket és a vendégeket. Megemlítette, hogy a város életében komoly szerepet kapnak a civil szervezetek és a vállalkozói szféra képviselői. A konferencia programját Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke, a VNV-projekt szakmai vezetője ismertette. A program további részében Dr. Soltész Anikó, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány leköszönő ügyvezető igazgatója tartott előadást. Kitért a 12 hónap alatt elvégzett vállalkozásfejlesztési munkára és a projektrésztvevők számára fogalmazott meg útravalót.

Ezt követően Geszti Jánosné kunhegyesi falusi vendéglátó, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége alelnöke „Falusi vendéglátás a kunhegyesi kistérségben – vállalkozó nők összefogása” címmel tartott nagysikerű előadást. A projektrésztvevők ismerősként köszönthették őt, hiszen szakmai útjaink egyikén éppen Kunhegyesen jártunk, ahol a falusi vendéglátás, mint alternatív vállalkozási forma lehetőségeivel ismerkedtünk.

A büféebéd előtt még két rövidebb prezentációt hallhattak a résztvevők: Nagyné Kiss Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népfőiskolai Társaság elnöke – így a konzorcium partnerszervezetének vezetője – „Közösségformáló erő a VNV-projektben”, valamint Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke „Vidéki nők és a vállalkozásfejlesztés” címmel tartottak előadást.

A konferencia második részében került sor az elmúlt 12 hónap programjainak értékelésére, így a képzési program eseményeit, az elért eredményeket, tapasztalatokat fogalmazták meg a VNV-projekt vezetői, valamint természetesen a program résztvevői is. Az elmondottakból világosan kitűnt, hogy igenis van igény az ilyen jellegű projektekre, képzésekre, hálózatépítésre. Nem csak a megszerzett szakmai ismereteket, hanem az emberi kapcsolatok kialakításának lehetőséget is fontosnak tartották a résztvevők. Felvetődött mindkét helyszínen egy-egy vállalkozó női klub létrehozás, működtetése. (A résztvevők tájékoztatást kaptak a klub működési, szervezeti szabályzatáról.)

Az esemény zárásaként tanúsítványt adtunk át azon résztvevőknek, akik a projekt elvárásainak megfelelően részt vettek a képzések meghatározott hányadán illetve üzleti tervet készítettek. A tanúsítvány mellé a projekt egyik résztvevője által készített kis ajándék és a VNV-projekttel kapcsolatos anyagok (mappa, jegyzettömb) is járt.

A konferenciát a további sikeres együttműködés, újabb közös programokon való részvétel reményében Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke zárta be.

Kapcsolódó galériák: 
A tartalom érvényessége: 
2008/03/21, p - 10:00 - 2008/04/21, h - 10:00