Projekttalálkozó Szolnokon

2009 május 13-án a GRUNDTVIG PARTNERSÉG A KÉPZÉSBEN c. projekt keretében ismét találkozhattunk - most Magyarországon, Szolnokon a lengyel, a francia és a magyar partnerekkel. A délelőtt folyamán a Megyei Közgyőlés alelnöke fogadta a külföldi vendégeket, ahol a megye gazdasági társadalmi életével ismerkedtek a vendégek. Majd projektmunkával folytatódott a program a Verseghy-teremben.

A projekt célja: kiépíteni a projektfelelősök európai hálózatát. Az első, franciaországi találkozóról már olvashattunk a civil közéleti hírmondóban. A második projektmunka magyarországon zajlott 2009 május 12-17 óra között, majd a harmadik találkozóra Lengyelországban kerül sor júniusban.

Köszöntőt mondott Nagyné Kiss Mária – a JNSZM Népfőiskolai Társaság elnöke, s hallottunk az első találkozó óta eltelt időszakról. Sor került a JNSZM Népfőiskolai Társaság partnerszervezeteinek bemutatkozására különböző projektjeik alapján „A vidéki projektfelelősök segítése, projektjeik megvalósítása során” c.program keretében.

Turóczyné Dr Veszteg Rozália, a Szolnoki Főiskola Felnőttképzési Központ vezetője „A felnőttképzés és szakképzés kommunikálása projektigény megszületése, előkészítése, a partnerek motiválása-egy konkrét példán keresztül c. projektet mutatta be.

Kovács Béláné Pető Magdolna a BLNT elnöke a Vállalkozó női projekt szükségességéről, előzményeiről és a projekt fenntarthatóságáról beszélt, illetve a nemzetközi kapcsolatok további építése reményében a kistérség és Jászfényszaru város marketinganyagát adta át a vendégeknek.

Délután folytatódott a projekt megbeszélése, amely során Váradi Zsuzsa – Első Nyírségi Fejlesztési Társaság - Nyíregyháza - tatott előadást az Észak-alföldi Regionális Civil Tanácsadó Szolgálat elmúlt két évi tevékenysége-a civil szervezetek segítése projektötleteik megvalósításában tanácsadással c. tevékenységéről. Végezetül Balog Péter – Tisza Tájközpont KHT ügyvezető - előadásában bemutatta a Nagykörűi Tájgazdálkodási program történetét-kapcsolódó projekteket, jövőbeni terveket

Kovács Béla, BLNT projektmenedzsere

A tartalom érvényessége: 
2009/05/20, sze - 12:45 - 2009/06/20, szo - 12:45