Összefogás a Zagyván innen és a Galgán túl

A Bedekovich Lőrinc népfőiskolai Társaság pályázatot adott be 2012. november 30-án „Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében ” címmel a TÁMOP-3.2.13-12/1 sz. konstrukcióra. A pályázat eredményességéről 2013. október 3-án kaptunk értesítést. A nyertes pályázat azonosító száma: TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0499, az elnyert támogatás: 17.573.987,- Ft. Az adminisztratív munkák elvégzését követően kezdődtek el a projektmunkák. A projekt támogatási időszaka: 2014. 01. 01. – 2014. 12. 31.

A program keretében nyolc köznevelési intézmény - Boldog, Jászágó, Jászfényszaru, Pusztamonostor – óvodái és általános iskolái számára biztosítunk tanórán kívüli tevékenységeket: heti szakkör, havi szakkör, versenyek, vetélkedők, témanapok, témahetek és tehetséggondozás keretében.

Az előkészítő munkák során, minden intézményt felkerestünk s a nevelők, intézményvezetők igényeinek, elképzeléseiknek megfelelően alakítottuk ki - pedagógiai programjaik alapján - az alábbi foglalkoztatási formákat: 4 heti szakkör, 2 havi szakkör, 1 tehetséggondozás, 52 témanap, témahét (ebben 3 tábor), 20 verseny, vetélkedő.

A projekt keretében lehetőséget tudunk biztosítani a gyermekek nyári szünidejének hasznos eltöltésére is, hiszen többek között táborokat tudunk megvalósítani a drámajátékokon alapuló a hagyományokat erősítő fantázia tábor; hagyomány és újszerűség; hagyományok, hagyományos mesterségek és a népi kultúra témakörökben.

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság nyári tábort hirdet 2013. július 27 - augusztus 3 között, Cserhátszentivánon. Az „Angyalkert Tábor” Nógrád megye egyik gyöngyszemén, Cserhátszentivánon helyezkedik el. Pici kis falu, amelyet régi, barátságos hangulat ölel körül. Maga a táborhely újonnan épített földházakból áll, melyek komfortja minden modern igényt kielégít. Egy jurta található a táborhely közepén, ez mind szállásra, mind közösségi programokra használható. A zuhanyzók, a szociális helységek állapota kiváló. A táborhelyen mini állatfarm van, ahol a gyermekek megismerkedhetnek az állattartás apró titkaival.
 
Programkínálatunk: kézműves foglalkozások, amelyet Tarisznyás Műhely tagjai biztosítanak, ének, tánc és vidám játékok a népi életből, tehénfejés, kenyérsütés, sajtkészítés, túrák (kisebbeknek-nagyobbaknak külön-külön túravezetővel), játékos vetélkedők, Hold-túra (csillagok alatt), társasjátékok, esti mese, ifjaknak beszélgetés, csoportfoglalkozások játékkal, mókával, sport, akadályverseny, foci, strandolás és buszos kirándulás. A tábort egy jó hangulatú, népzenével kísért Csűrdöngölővel zárjuk! Szervezőgárdánk tagjai több mint 10 éves táboroztatási tapasztalattal várják a gyermekeket. Célunk a hagyományok, hagyományos mesterségek és a népi kultúra bemutatása, őrzése s mindez vidám, élményekben gazdag program keretében.
 

Kovács Béla
projektvezető

 

A tartalom érvényessége: 
2014/01/20, h - 07:00 - 2014/12/31, sze - 07:00