Népfőiskolai programok 2017 ősz/tél

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság 2017. második félévében a következő programjait ajánlja látogatóinknak.

2017. szeptember 1. (péntek)
XXIV. Jász Világtalálkozó egyeztető megbeszélése

2018-ban 20 év elteltével ismét Jászfényszaru ad otthont a jászok híres seregszemléjének a XXIV. Jász Világtalálkozónak. A nagyszabású rendezvény előkészítésében népfőiskolánk is szerepet kapott. A Jászok Egyesületének ügyvivőjével, dr. Dobos Lászlóval kapcsolattartó a népfőiskola vezetője, Kovács Béláné Pető Magdolna. A Világtalálkozó egyedi arculatának érdekében s a város további „évfordulós eseményeihez” kapcsolódóan a népfőiskola vezetősége „ötletbörzét” tartott s a javaslatokat eljuttatta a programok tervezőihez.

2017. szeptember 23. (szombat) 
Elégedetten az élettel - Vágyak, Célok, Küzdelmek

Szeptember 23-án, szombaton, délelőtt 10 órakor az ARS SACRA Fesztivál keretében, Jászfényszarura látogatott Pál Feri atya római katolikus pap, kiváló mentálhigiénés szakember. Az előadás egyben a népfőiskolai Családakadémia bevezető programja is volt. Az óbudavári „Schönstatt családmozgalom” 10. éves ünnepi eseményének résztvevőiként (erről tudósítottunk a 2017. júliusi lapszámban) terveztük és indítottuk útjára a 2017. és 2018. évre a Családakadémia programsorozatot. Pál Feri atya előadásáról a következő lapszámban tudósítunk.

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskola együttműködő partnerei: Jászfényszarui Római Katolikus Egyházközség, IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Jászfényszaru Önkormányzata.

2017. október 18 (szerda)
Mesevirágok az Óperenciás tengeren innen és túl – kiállítás és bábelőadás

A MŰVELŐDÉS HETE – A TANULÁS ÜNNEPE című programsorozat keretében a Tiszai mesevirágok című mesekönyv illusztrációs anyagának kiállítása és a mesekönyvből a Palkó szerencséje c. mese bábelőadása a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban. A festményeket a Szolnoki Művésztelep művészei készítették. A meséskönyv célja, figyelemfelhívás a közvetlen környezetünk értékeire, s egyben szórakoztat, tanít, és informál. A programban a népfőiskolánk együttműködő partnerei a szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és annak Gyermekrészlege, Szolnoki Művésztelep, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Jászfényszaru Város Önkormányzata.

2017. november 17. (péntek)
Erzsébet napi programok

Hagyományos Erzsébet napi kiállítás és vásár, hagyományőrző kézműves programok, SacArt kiállítás, fotó kiállítás és beszélgetés. Helyszíne – Szent Erzsébet Közösségi Ház, sétáló utca, Régi Kaszinó Étterem. A Népfőiskola együttműködő partnerei: Jászfényszarui Római Katolikus Egyházközség, IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Jászfényszaru Önkormányzata.

2017. december 3. (vasárnap; 14.30)
Adventi Kávéház

„A lelki gazdagodás hatalmas forrásai erednek a zenéből. Azon kell lennünk, hogy minél többek számára megnyíljanak.” (Kodály Zoltán)

Fellépő vendégeink - a Benyus Testvérek Kamaraegyüttese – immár (az elmúlt két évtizedben) harmadjára fogadták el meghívásunkat. A Kamaraegyüttese tíz testvérből álló kis szimfonikus együttes. Megalakulásuk idejét nem könnyű meghatározni, mivel a gyermekek születésük sorrendjében fokozatosan kapcsolódtak be a közös zenélésbe, így a kamaraegyüttes közös múltja több mint 30 évre tekint vissza. Benyus Sándor, az édesapa zongorázott, hegedült és kórust vezetett, felesége, Anna pedig hegedült. Az évről évre bővülő együttes tehát egy sokgyermekes házaspár zeneszeretetéből született. Tagjai a zene iránti szeretetet még gyermekkorukban megtapasztalták, és a muzsikától felnőttként sem szakadtak el. A tíz testvér mindegyike a zenészhivatás mellett döntött, és diplomát szerzett valamely zeneművészeti egyetemen vagy főiskolán. A családi kamarazenélés hagyománya tovább folytatódik, mára már az unokák (majdnem mind a 28) is együtt zenélnek.

Helyszíne –Régi Kaszinó Étterem. A Népfőiskola együttműködő partnerei: Jászfényszarui Római Katolikus Egyházközség, Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Jászfényszaru Önkormányzata.

Kovács Béláné Pető Magdolna
Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai társaság

A tartalom érvényessége: 
2017/09/30, szo - 08:00 - 2017/10/30, h - 08:00