„Főzőcske, de okosan”

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság egy éven át Korhatártalan Akadémia GINOP-3.3.3-17-2017-00104 projekt keretében szervezi tematikus programjait. Digit modul keretében a smart school okos eszközeinek használatával négyszintű informatikai képzést valósítanak meg, amelyekről a következő lapszámban tudósítunk.

A Család modulban, a JátékTér Zene, Mozgásban az egészség és EgészségVár Rád programelemek keretében havi rendszerességgel, tematikus napokat szervez a népfőiskola, amely egyben jelzi azt is, hogy a civil szervezet elkötelezett a társadalmi szerepvállalás mellett, értéket, mintát közvetít. Minden hónap első hetében mentálhygiéne program szakemberek közreműködésével, második hetében „Főzőcske, de okosan”, harmadik héten mozgásos program valósul meg és a negyedik héten a Baba-Mama Klub Extra.

A „Főzőcske, de okosan” programsorozat keretében az egészséges életmód mellett elköteleződve tematikus gasztronómiai napok kerülnek megvalósításra, amelynek helyszíne a „Teaház” Idősek Napközi Otthona. A programban aktívan közreműködik Folyó Ottóné és Dávid Ildikó, akiknek külön köszönjük a segítő munkájukat! A februári esemény helyszíne a Rimóczi kastélyban, témája a vendégváró finom falatok készítése volt, de másként, azaz egészségre hangolva s színesben pompázva. A szenior korosztály sétáját követően nagy izgalommal, érdeklődéssel láttak hozzá – ki-ki vérmérséklete és fantáziája szerint – az aprításhoz, keveréshez, díszítéshez, az ínycsiklandozó falatok tervezéséhez. Így még soha nem készítettük, vallották a résztvevők, de ki fogjuk próbálni, ha jönnek az unokák! A Digitális Jólét Program részeként vetítés színesítette a délutánt, amely olyan hosszúra nyúlt, hogy az aznapi digitális képzés résztvevői érkezésével megtörtént a „nagy találkozás”, az egymásra csodálkozás – többek örömmel köszöntötték egymást a két csoport részéről. A digit csoport tagjainak így alkalmuk volt megkóstolni az egészséges falatkákat is.

Kovács Béla
Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság

 

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2019/02/24, v - 17:15 - 2019/03/31, v - 17:15