Folytatódnak a VNV-projekt képzései

A „nyáriszünet” után 2007. szeptember 15-tel folytatódtak a „Vállalkozó nők a vidékért három megye, három régió határán” c. projekt (HEFOP 1.3.1-06/1-2006-11-0039/2.0) képzései, tréningjei, tanácsadásai.

Ezen a napon Horváth Anna, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szakértő trénere „Tudnivalók, tanulnivalók, tennivalók vállalkozó nőknek – vállalkozási pénzügyek” címmel rendkívül érdekes, tanulságos tréninget tartott a projekt résztvevőinek. A tréning során a résztvevők a következő témakörökbe tekinthettek be: az árképzés funkciói, árképzési alapelvek, vállalkozásindítási költségek, állandó és változó költségek, fedezeti pont, önköltség, eredményterv, portfolió-elemzés, cash-flow tervezés. A hallgatók házi feladatként az indulási költségek összeírását és a havi eredményterv elkészítését kapták.

2007. október 6-án a Petőfi Művelődési Ház oktatótermében Dr. Laczkó Zsuzsanna, szintén a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány képviseletében tartott képzést a „Falusi turizmus, mint alternatív vállalkozási forma” témakörében. A tréningnap során olyan kérdések kerültek terítékre, mint a falusi vendéglátással szemben támasztott elvárások, piacszegmentálás, főbb célcsoportok, szolgáltatástípusok, marketing, illetve szó esett a falusi turizmus adózási szabályairól is. Mi is tekinthető falusi vendégfogadásnak?

  • Magánszemélyek által nem egyéni vállalkozásként végzett tevékenység.
  • A falusi vendégfogadó legfeljebb 10 ágyas falusi lakóházban szállást, étkezést, szabadidős programot biztosít.
  • Falusi lakóháznak akkor minősülhet az ingatlan, ha az nem kiemelt gyógy- vagy üdülőhelynek minősülő községben található.

A falusi vendéglátásból származó bevétel 800.000Ft-ig adómentes (vezetett nyilvántartás és vendégkönyv mellett).

A projekt résztvevői a későbbiekben a három választható modul egyikeként a falusi turizmussal kapcsolatos kérdésekkel behatóbban is megismerkedhetnek.

A tartalom érvényessége: 
2007/10/16, k - 10:45 - 2007/11/16, p - 10:45