Folytatódnak a vállalkozónői képzések Jászfényszarun

Jászfényszarun folyamatosan zajlanak a nyertes Európai Uniós pályázat – melynek címe: Vállalkozó nők a vidékért három megye, három régió határán – keretében megrendezett képzések, tréningek, tanácsadások. Ennek részeként került sor 2007. május 26-án a mentálhigiéné tréning megtartására.

Városunk szülöttje, a projektben résztvevő szolnoki csoport helyi szervezője, Nagyné Kiss Mária nagy sikerű tréningnapot tartott Jászfényszarun. Ahhoz, hogy valaki vállalkozásba kezdjen, vállalkozói tevékenységét sikeresen folytathassa, nagyon fontos a mentálhigiéné megerősítése. A tréning során téma volt a egészség fogalmának meghatározása, a lelki egészség összetevői, az érett személyiség ismertető jegyei, a felnőttkor szakaszai. A tréning résztvevői közösen, az oktató vezetésével részletesen elemezték a fenti tényezőket.

2007 június 2-án, a Petőfi Művelődési Ház oktatótermében került sor a vállalkozási ismeretek témakörében megrendezett második tréningre, azon belül is az üzleti tervezés folyamatának megismerésére. Az oktatást Horváth Anna, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány munkatársa tartotta. A nap folyamán az üzleti tervezés folyamatáról részletesen hallhattak a résztvevők, külön hangsúlyt fektetve a marketingtervezésre. Természetesen a résztvevők a tréningnapot követően „házi feladatot” is kaptak, az üzleti ötletük SWOT-analízisét, az iparági elemzést és a marketingtervet kellett továbbgondolniuk.

A képzések 2007. július 7-én a karriertervezés és július 14-én az informatikai ismeretek – online munka témakörében folytatódnak. Mindezek előtt 2007. június 29-30-án a két csoport szakmai tapasztalatcserén vesz részt a Tiszazugi kistérségben.

A tartalom érvényessége: 
2007/06/26, k - 11:15 - 2007/07/26, cs - 11:15