Falusi turizmus Spanyolországban és Franciaországban

Képviseltettük magunkat a Debreceni Egyetem, a spanyolországi Valencia Egyetem és a franciaországi Loir menti régió turisztikai bizottsága által szervezett konferenciákon, melynek célja külföldi falusi turizmus példák bemutatása volt.

A spanyol és francia példák bemutatása során szó volt többek között a természeti értékek és erőforrások hasznosításáról, az épített és természeti környezet védelméről, a kulturális-történelmi-gasztronómiai tevékenységekről, valamint sikeres együttműködésekről. A program célja, hogy a falusi turisztikai térségek önkormányzatai, civil szervezetei, és szolgáltatói jól működő külföldi példákat ismerjenek meg, melyeket a gyakorlatba tudnak ültetni.

2007. július 3-án, a szolnoki Megyeházán a Valencia Egyetemről érkezett előadók ismertették a turizmusfejlesztés tapasztalatait vidéki és mezőgazdasági területeken, bemutattak sikeres példákát a Valencia Régióból, valamint a használaton kívüli ipari erőforrások felhasználásának lehetőségeit. Az ebédszünet után a szó esett a vidéki turisztikai desztinációk bemutatásáról és piacra viteléről, végül a vidéki turizmus sikeres fejlesztésének öt stratégiai alapelve került szóba, melyek a fenntarthatóság, az innováció, a minőség, a megközelíthetőség és a képzett humán erőforrás voltak.

2007. július 10-én, szintén Szolnokon a francai falusi turisztikai tapasztalatokkal imserkedhettünk meg. A Loir menti régió turisztikai bizottságának előadói felvázolták a vidéki környezetben való sikeres tartózkodás általuk feltárt kulcsait, a minőségi szállás meghatározó szempontjait és az Eure et Loir vidéki turizmusának fejlesztését szolgáló stratégiát. Ezt követően a falusi turizmus promóciós stratégiája kérdésében tájékozódhattunk, majd a turizmus fejlesztésére láthattunk példákat két vidéki térségben: a Perche erdős vidéke a Regionális Natúrpark illetve a Beauce síkvidékei a “Blé út” bemutatásán keresztül

A tartalom érvényessége: 
2007/08/02, cs - 11:00 - 2007/09/02, v - 11:00