Civil Fórum Jászfényszarun

A Népfőiskolai Társaság 2006. június 20-án Civil Fórumot szervezett Jászfényszarun, a Rimóczi kastélyban. A fórum témája az aktuális pályázatokkal kapcsolatos együttműködési lehetőségek, feladatok ismertetése.

A szóban forgó pályázatok:

  1. "Települési és kistérségi egészségfejlesztési program", amelynek kötelező melléklete a települési egészségterv. Szükséges feltétel, hogy mind a tervezés, mind a program megvalósítása a helyi társadalom széleskörű összefogásán, nyilvánosságán és együttműködésén alapuljon. Fontos továbbá, hogy a települési egészségtervnek az esélyegyenlőség és szolidaritás legfontosabb szempontjai szerint kell a helyi életminőség javítására törekednie.
  2. "A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével" (HEFOP-2.2.1) c. pályázati program olyan projekteket támogat, amelyek a szociális területen dolgozó szakemberek és önkéntesek ismereteinek bővítését, készségeik, valamint együttműködési hálózataik fejlesztését célozzák a hozzájuk fordulók foglalkoztatsi esélyeinek növelése érdekében.
  3. Norvég Alap keretein belül, önálló projektre tervezünk pályázni. A humánerőforrásfejlesztésre illetve az egészségügy kiemelt területeire kívánjuk együttműködésünket kidolgozni s a pályázati anyagot összeállítani. A párbeszéd, a közös munka alapján tudjuk eldönteni, hogy melyik kiemelt területtel tudunk projekt-szinten foglalkozni.

Ezen a civil fórumon megvalósult a széleskörű társadalmi párbeszéd, hiszen több szervezet képviselői is jelen voltak: a Jászsági Támogató Szolgálat II. sz.Szakmai központ (Jászárokszállás), Védőnői Szolgálat, Jászfényszaru Város Önkormányzata, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Háziorvosi szolgálat, Általános Iskola, Civil Fórum, Fűzfa Támogató Szolgálat (Szolnok), Impulzus Egyesület Civil Szolgáltató Központ (Szolnok) és a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság.

Szakmailag és szemléletben is sok segítséget kaptunk Juhász Zoltántól, aki a Civil Szolgáltató Központ Önkéntes vezetője, s főként Nász Margittól, aki az Impulzus Egyesület esélyegyenlőségi referense. A Fűzfa Támogató Szolgálat munkatársai pedig lehetővétették azt, hogy a szakértők Szolnokról Jászfényszarura juthassanak.

A tartalom érvényessége: 
2006/06/20, k - 09:15 - 2006/07/20, cs - 09:15