Bál a kastélyban

„Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban! Förgeteges ez a bál, még a ház is muzsikál!”

Fergeteges farsangi programmal és sziporkázó hangulattal várjuk a telet űzni kívánó gyermekeket és családjukat a Baba – Mama Klub tagjait 2019. február 27-én 16.30-tól a Rimóczi kastélyba. Programok: álarckészítés, vetítés, hozott jelmez bemutatás és táncos kis mulatság. Belépőjegy gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt jókedv, mosoly, vidámság, s a jelmezben érkezőket díjazzuk.

Így hívta Farsangi mulatságra a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság a Baba – Mama Klub tagjait, a kis gyermekes családokat s természetesen a nagyszülőket is invitálva, amelyre a GINOP-3.3.3-17-2017-00104 azonosító számú projekt, Korhatártalan Akadémia keretében került sor.

A gyülekezés ideje alatt farsangi dalokat és meséket hallgattak, majd képeket nézegettek a csodálatos Velencei Karneválról, a magyarországi busójárásról, s az előző évi farsang képeivel idézték fel a tavaszváró, téltemető népszokást. A klub vezetői Ritter Szilvia és Czeglédi Ildikó irányításával a gyerekek az anyukákkal nagyszülővel együtt álarcokat készítettek, bemutatták jelmezüket. Ezt követően kezdődött ám az igazi mulatság és játék – apró elszórt tárgyak összeszedése ruhacsipesszel (finommotorika, szabálykövetés, empátia fejlesztése). Majd a tárgyak felismerése bekötött szemmel – nem akárhogyan ám, hanem egy tálat borotvahabbal megtöltve s abban elrejtve a kis tárgyakat (taktilis érzés fejlesztése). Óriási sikert aratott ez a játék, borotvahabot talán nagyon is kevesen „tapogattak” s még kevesebben kerestek benne bármit is. S utána jött a fazék-ütögetős játék, ahol bekötött szemmel, a többiek hideg-meleg utasításával kellett megkeresni a fazekat, amelyen egy jót és igazán hangosan lehetett dobolni. A közös játék, majd az ének, tánc jól elfoglalták a gyerekeket – talán még most is tartana a színpompás mulatság, ha véget nem ért volna.

Mindenki jelmezzel készült erre a tematikus programra, így búcsúzóul mindenkinek jutott farsangi kifestő, hajtogató, farsangi mondókák, versek és vidám farsangi bohóc, amelyet még otthon milton kapoccsal el lehetett készíteni. Aki betegség miatt távol maradt, annak is küldött kreatív ajándékot a népfőiskola. A szeretet vendéglátáshoz Jászfényszaru Város Önkormányzata és a Johannita Segítő Szolgálat is hozzájárult, amelyet ezúton is köszönnek a szervezők.

Kovács Béláné Pető Magdolna

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2019/03/01, p - 17:15 - 2019/04/01, h - 17:15