Az első lépéseket követő események, eredmények

Több mint tíz hónapos előkészítés és képzés, tanácsadás után, 2012. április 25-én délután került sor az "Első lépések Jászfényszarun" című projekt résztvevői részére a targoncavezetői vizsga lebonyolítására az EDU-RÉGIÓ szakképző Központban. A program keretében a felkészítést és a vizsga lebonyolítását a Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola végezte, ahogyan a vizsgára és a gyakorlatokra történő utaztatást is az intézmény biztosította.

A vizsgára 17 fő jelent meg, ahol az adminisztráció/adategyeztetést követően munkavédelmi oktatást és a vizsgáról történő tájékoztatást kaptak a jelenlévők (hiányzás vagy sikertelen vizsga esetén egy másik vizsga lehetőséggel is élhetnek később a résztvevők). Ezen a vizsgán a hallgatók jogosítványt nem kapnak, ehhez majd külön hatósági vizsga szükséges. A Hatósági Jogosítvány géptípusonként szerezhető meg, ami újabb, (csak) gyakorlati vizsgát jelent, egyszerre maximum 3 kategóriában, pl.: gyalogkíséretű targonca, vezetőüléses targonca, vezetőállásos targonca.

A vizsgabizottság összetétele: elnöke - Csóti Ferenc Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból, tagjai: Katona Antal a JNSZM Kereskedelmi Iparkamara megbízásából, és Molnár József igazgató a képző intézmény részéről.

Jelen voltak még a képző intézmény részéről Krasnyánszki Erika tanügyi asszisztens (a vizsga szervezését, adminisztrációs munkáját végezte), az oktató - Schimanovszky József, illetve az "Első lépések Jászfényszarun" című projekt vezetői, team tagok és tanácsadója - akik a háttérből mindannyian izgalommal figyelték az eseményeket, a gyakorlati és a szóbeli vizsgán nyújtott teljesítményeket.

A hallgatók tudásának értékelése és a bizonyítványok kiállítása után került sor – ünnepélyes keretek között - a vizsga eredmények kihirdetésre: 17 fő tett eredményes vizsgát, Targoncavezető szakképesítés-elágazás végzettséggel, amelynek az OKJ azonosító száma: 31 582 06 0010 31 05.

Jeles eredménnyel végzett két fő: Kovács Pálné és Lőrinczi Sándor, akik a gyakorlati és a szakmai elméleti vizsgán is kiemelkedően teljesítettek.

Ezen a napon a projekt-résztvevők másik csoportja a takarítói gyakorlaton vett részt. A gyakorlat vezették: Boros Csilla – elméleti oktató; Regele András okl. higiéniai szaktanácsadó (Assist Trend Kft. munkatársa). Az oktatás az EDU-RÉGIÓ Szakképző Központ jászberényi helyszínén a Menedzser Klub helyiségeiben történt. Az oktatás során az eddig elmelétben elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazására került sor. A csoportot kísérő team tagok is érdeklődéssel figyelték a bemutatókat. Itt még az is kedvet kap, aki a „nem szeretem” házi munkák közé sorolja a takarítást s persze mindenki gyorsan rájön arra is, hogy nem igaz az a mondás: takarítani mindenki tud. A hallgatók betekintést kaptak a tisztítás-technológia gyakorlati tudni-, tennivalóiba. A gyakorlatok során olyan ismeretekhez jutottak hozzá, amely képessé teszi a jelenlévőket nem csak a saját környezetük tisztántartására, hanem – kellő gyakorlat után – egy-egy nagy intézmény, vállalat takarítói szolgáltatási igényét is el tudják majd látni.

Kovács Béláné Pető Magdolna
projektvezető

A tartalom érvényessége: 
2012/05/14, h - 20:45 - 2012/06/14, cs - 20:45