Az 1% felajánlásáról

Köszönjük, hogy az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták szervezetünk céljait, munkáját!

Az Önök támogatása is segítette azt a munkát, amellyel a népfőiskolánk jelentősen hozzájárult a Jászság, Jászfényszaru közösségi, szellemi arculatának formálásához. Fontos volt az önök támogatása ahhoz, hogy továbbra is megrendezhettük a nyári drámatábort, az Erzsébet napi vásárt, kézműves foglalkozásokat, hagyományőrző programokat, kiállításokat az Adventi Kávéház karácsonyi hangversenyt. Többen csatlakoztak a szakmai programjainkhoz, résztvevői voltak a népfőiskolai rendezvényeknek, segítették a pályázatok előkészítését.

Köszönjük azt a sok – egész éven át húzódó -, heti műhelymunkát, amellyel közreműködtek egy-egy program megszervezésében, illetve hogy támogatásukkal, munkájukkal hozzájárultak a népfőiskolai „Drámatábor” megvalósításához.

Célunk továbbra is – az előző évekhez hasonlóan - segíteni a helyi közösség szerveződését, információkhoz való hozzáférés lehetőségének bővítését, a kiállítások, hagyományőrző programok foglalkozások, nyári tábor megszervezése, Családakadémia programok indítása, Bedekovich Füzetek – fotóalbum kiadása és a népfőiskolai tevékenység folytatása – immár 25 éves fennállását ünneplő szervezetként.

Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassák személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával Társaságunkat!

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság adószáma: 18822197-1-16

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti. Személyi jövedelemadót fizető magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak. Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet. A rendelkezést benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig - ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen,
  • bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz
    •  a 17EGYSZA jelű nyomtatványon - ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban. A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.
    •  a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassák személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával Társaságunkat!

Köszönjük a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság nevében:
A Társaság elnöksége
 

A tartalom érvényessége: 
2018/01/14, v - 11:30 - 2018/05/22, k - 22:00