Advent a Kastélyban

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság fennállásának 9. évfordulóján, a karácsonyi ünnepkörhöz kötődően szervezte meg ismét az Adventi Kávéház című programját. A korábbi években már ehhez az időszakhoz kapcsolódóan számos, értékteremtő rendezvény jött létre a népfőiskolai társaság szervezésében, többek között kézműves foglalkozások és hangversenyek. Az Adventi Kávéház immár harmadik éve adja számunkra az együttlét örömét, hogy a várakozást ezzel is teljesebbé tegyük.

A műsor első részében dr. Kocsisné Horti Monika vezetésével a jászfényszarui pedagógus kamarakórus mutatta be színvonalas műsorát, mely prózai betétekkel (Bordásné Kovács Katalin, Tóthné Basa Éva, Lovász Nóra), hangszeres kísérettel (Tóth Angelika, Kocsisné Horti Monika) is kiegészült.

A délután második részében a budapesti Benyus Testvérek Kamaraegyüttes lépett fel. Az adventi várakozás bibliai történetét mondták, zenélték, énekelték el, a teremtéstörténettől Krisztus születéséig. Az együttes tagjai egy családot alkotnak: Benyus Sándor és tíz felnőtt, zenész, zenepedagógus gyermeke. Mindannyian tagjai a budapesti Egyetem téri templomban működő Don Bosco Ének- és Zenekarnak. A kart néhány gyermekkel 27 évvel ezelőtt alapította az akkor már nyugdíjas Dauner János szalézi atya, aki e negyed századnál is hosszabb idő alatt lelki és szakmai vezetője volt a ma már több mint 120 főből álló, minden korosztályt magába fogadó ének- és zenekarnak.

Az ő felemelő műsorukból kaphattunk ízelítőt ezen a napon. A délután minden szereplőjével és hallgatójával egy csodát élhettünk át, sokáig emlékezetes élményben volt részünk. Mindehhez a helyszín "szelleme" is nagyban hozzájárult, mivel lehetőséget kaptunk, hogy a felújított kastély falai között készülhessünk Karácsony csodájára.

Mécs László soraival mondunk köszönetet mindazoknak, akik segítették a népfőiskolai társaság adventi összejövetelének megrendezését: "Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna, / s ezer hála-malom csak zsoltárt mormolna, / az én köszönetem így is kevés volna."

Kovács Béláné Pető Magdolna

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2002/12/20, p - 10:45 - 2003/01/20, h - 10:45