Adója 1%-ával támogathat bennünket

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság 1993. december 20-án alakult, majd közhasznúságát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság 1998 január 1-től kezdődő hatállyal nyilvántartásba vette.

Köszönjük, hogy az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával (77.035 Ft) támogatták szervezetünk céljait, munkáját. Célunk továbbra is segíteni a helyi közösség szerveződését, a népfőiskolai tevékenységet.

A 2006. év egy eseményekben, rendezvényekben, sikeres pályázatok lebonyolításában bővelkedő esztendő volt. A Népfőiskola sikeres pályázatokat nyert és bonyolított le, amelyeknek igen nagy számban részesei lehettek Jászfényszaru polgárai (vállalkozó női képzések, szakmai tanulmányút, foglalkoztatáspolitikai rendezvények, Vállalkozó nők és az esélyegyenlőség, Március a nőké stb.).

Ez évben a 100 db fotóból álló kiállítási anyagunk eljutott Szolnokra, Kiskunfélegyházára, Debrecenbe. 2007. évi terveink között szerepelnek: Túrkeve, Nyíregyháza, Balatonszepezd.

Kiemelt programunk volt az Európa Vidék Egyetemeiért Egyesület (APURE) június 30-i látogatása Jászfényszarun (több ország vidékfejlesztő szakemberei).

2006. október 11-én Társaságunk részt vett a Jászfényszarun megrendezett Egészség napi rendezvénysorozaton.

2006. novemberében beadtunk egy európai uniós pályázatot, a nők munkaerőpiaci reintegrációja témakörében. Pályázatunk az ország 170 pályázatából a 26 nyertes közé került.

Hagyományainkhoz híven 2006. évben is megrendezésre került a Sárga Iskola tornacsarnokában az Erzsébet napi kézműves kiállítás és vásár (rekord létszámú kiállító, vásáros), valamint a Rimóczi Kastélyban a Népfőiskola karácsony előtti zenés együttléte (Adventi Kávéház). Vendégeink voltak Unger Balázs, a Népművészet Ifjú Mestere által vezetett Cimbaliband együttes.

A BLNT tagozataként működő Drámapedagógiai Műhely nagy sikerű Drámatábort, Jász Fény Vers- és Prózamondó Találkozót szervezett.

Az év során számtalan országos, régiós, megyei szakmai, kulturális rendezvényen képviseltette magát a Népfőiskola. Programjainkról folyamatos tájékoztatást adtunk a Népfőiskola, a településünk és a Jászság Kistérség honlapjain, a helyi és megyei lapban (Mi újság Fényszarun?, Új Néplap), térségi rádióban (TRIÓ Rádió), térségi és országos televízióban (TRIÓ TV, MTV). Az Adventi Kávéház zenei anyagát egy héten át 12 alkalommal sugározta a TRIÓ TV.

Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassák a személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával Társaságunkat. A rendelkező nyilatkozatban (melyet letölthet honlapunkról is) a következő adószámot szíveskedjenek feltüntetni: 18822197-1-16.

a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság
elnöksége

CsatolmányMéret
PDF ikon SZJA-nyilatkozat26.53 KB
A tartalom érvényessége: 
2007/01/27, szo - 18:30 - 2007/05/31, cs - 18:30