A Korhatártalan Akadémiai eseményei

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság egy éven át a „Korhatártalan Akadémia - Bedekovich hagyományok és innováció Jászfényszarun és térségében“ projekt keretében szervezi programjait.

Digit modul keretében a smart school okos eszközeinek használatával négy szintű informatikai képzést tervez megvalósítani a népfőiskola (alkalmanként 35-35-60-30 órában, összesen 440 órában). A képzés sorozatnak az a hívó szava, hogy átkelni a digitális szakadékon. Világjelenség, hogy nagyon sok ember nem volt olyan helyzetben, hogy azokat az alapevő készségeket, képességeket megszerezze, amelyek a digitális világban ma már egyszerűen nélkülözhetetlenek. A képzések célja, hogy minden olyan ember megismerkedjen a 21. század infokommunikációs eszközeivel, akinek eddig nem volt lehetősége rá.

A modul eddig megvalósult programjai: Digitális írástudást megalapozó képzés (augusztusban, szeptemberben, 2 csoport részére, 60-60 órában), IKER 1. szintű digitális alapképzés (szeptemberben 1 csoport részére 35 órában). Októberben indul a megalapozó és alapképzéseket elvégzők vagy kellő alapismeretekkel rendelkezők számára az Önálló informatikai eszközhasználatra felkészítő IKER 2. szintű képzés (1 csoport részére 35-35 órában), novemberben 45+ Szenior digitális alapképzés idősek számára (2 csoport, érdeklődés esetén 3 csoport részére 30-30 órában). A képzés indulásáról a helyi televízió is tudósított: http://jttv.hu/informatika-kepzesek-indultak-jaszfenyszarun

A Család modulban, a JátékTér Zene, Mozgásban az egészség és EgészségVár Rád programelemek keretében több mint 100 programot valósítanak meg. Ilyenek voltak a Jász Világtalálkozó népfőiskolához kötődő programjai, fotó kiállítások, helyi termék kiállítás, Bedekovich térképek kiállítása. E programelemekhez kapcsolódott a nyári gyermekprogramok módszertanának összeállítása is. Az ősz kezdetével, havi rendszerességgel, tematikus napokat is szervez a népfőiskola. Minden hónap első hetében mentálhygiéne program szakemberek közreműködésével, második hetében „Főzőcske, de okosan”, harmadik héten mozgásos program – pl. Séta az egészségért, Generációk sétája - és a negyedik héten a Baba-Mama klub tevékenységében is közreműködnek (baba barát helyszín, alapanyagok, eszközök a kreatív programokhoz), pl. szeptemberben megvalósult a „Picurkák” kiállítás, októberben a Gesztenye család állatkerti sétája. A célcsoport „korhatártalan” hiszen a tematikus programokkal kicsiket és időseket is megszólítanak. Nagy érdeklődésre tartott számot az októberben megrendezésre került közönségtalálkozó Endrei Judittal és Jászfényszaru régi képeslapokon című szabadtéri kiállítás.

A tematikus programok mellett a hagyományos Erzsébet napi programok megszervezésére 2018. november 16-án, az Adventi Kávéház – 25 éves a népfőiskola program megvalósítására 2018. december 9-én kerül sor.

Mi is 25

2018-ban ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság. Ennek alkalmából rendezzük meg a „25 év 25 esemény” programsorozatot, amely megvalósítására 2018. július 1. és 2019. június 30. között a Korhatártalan Akadémia – Bedekovich hagyományok és innováció Jászfényszarun és térségében című GINOP-3.3.3-17-2017-00104 azonosító számú projekt keretében és Jászfényszaru Város Önkormányzata támogatásával kerül sor.

Kovács Béla
projektmenedzser

A tartalom érvényessége: 
2018/10/14, v - 21:00