Szakmai tanulmányút a Balatonszepezdi Népfőiskolánál

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs kollégiumához benyújtott és nyertes „Népfőiskolák és fortélyok” c. pályázati program keretében kétnapos tanulmányi kirándulást szervezett a Magyar Népfőiskolai Társaság Balatonszepezdi Népfőiskola Közép-európai Képzési Központjába 2006. szeptember 9-10. között.

A kiránduláson a népfőiskola helyi és vidéki tagjai vettek részt Nagyné Kiss Mária, a JNSZ Megyei Népfőiskolai Társaság vezetőjének szakmai közreműködésével. A szakmai kirándulás alkalmat teremtett arra, hogy a Magyar Népfőiskolai Társaság és a Balatonszepezdi Népfőiskola életébe, munkájába, a népfőiskolai mozgalomba betekinthessünk, tapasztalatainkat, véleményünket kicserélhessük. Az együttlét arra is jó volt, hogy a kiránduláson a résztvevők a beszélgetések során még jobban megismerjék egymást, kapcsolatokat építsenek, így egymás munkáját segíthessük a jövőben. A mai világban a kapcsolatépítés, hálózatbővítés elengedhetetlen a sikeres, eredményes együttműködés érdekében.

Természetesen a szakmai konzultációk mellett időt szakítottunk Balatonszepezd, a Káli-medence (Salföld – természetvédelmi major, Kővágóörs, Kékkút – Kékkúti ásványvíz, Hegyestű – mint geológiai bemutatóhely), Balatonfüred (Kossuth-forrás, Horváth-ház, Promenád), Badacsony (Egry József Emlékmúzeum) nevezetességeinek megtekintésére. A Tihanyi Apátság altemplomában lévő I. András magyar király síremlékénél a Népfőiskola emlékkoszorúját helyeztük el.

A ragyogó időjárás, a Balaton szépségei, a kitűnő szállás és ellátás, a szakmai programok felejthetetlenné tették ezeket az együtt eltöltött szép napokat.

A tartalom érvényessége: 
2006/10/05, cs - 19:45 - 2006/11/05, v - 19:45