Erzsébet napi kézműves vásár – a hagyományokhoz hűen

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság 2006. november 17-én már 13. alkalommal rendezte meg a hagyományőrző Erzsébet napi kézműves kiállítást és vásárt Jászfényszarun. Az eddigi gyakorlattól elérően ezúttal a Sárga Iskola tornacsarnokában került sor a rendezvényre, melyre rekord létszámú, 35 kiállító és vásáros hozta el termékeit, mostanra már több megyét (Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun) és régiót reprezentálva. A nap folyamán településünk ifjú és idősebb lakosai folyamatosan látogatták a vásárt, nézelődtek és vásároltak a kiállított termékekből.

Az Erzsébet napi program kísérő rendezvény volt egy Vidékfejlesztési Konferencia a Sárga Iskola kamaratermében, melynek címe „Foglalkoztatáspolitikai helyzet a három megye, három régió határán”. Szintén ezen a napon került sor a tervezett mezőgazdasági vállalkozói képzés ismertető megbeszélésére.

A kedvező és pozitív tapasztalatok alapján az elkövetkezendő esztendőkben is folytatni kívánjuk ezt a hagyományt, a következő években is megrendezzük a karácsony előtti, Erzsébet naphoz kötődő vásárunkat.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az általános iskola igazgatóságának a helyszín biztosításáért, a Sárga Iskola technikai személyzetének és végül, de nem utolsó sorban a kis létszámú önkéntes segítő csapatnak az áldozatkész munkájukért. Ez évi rendezvényünket a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány is támogatta.

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2006/11/21, k - 19:00 - 2006/12/21, cs - 19:00