Vállalkozónői képzések, tanácsadások Jászfényszarun

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság nyertes EU-s pályázata programjának megfelelően megkezdődött a képzések, tréningek sorozata. A pályázatban 17 képzési nap szerepel, melyből 12 tréningnap külön-külön önálló modulokból áll, valamint 5 tréningnap tematikáját pedig a résztvevők választása alapján a későbbiekben állítjuk össze. A résztvevők választhatnak majd a falusi turizmus, mint vállalkozási forma, a távmunka, illetve az informatika – online munka között. A képzések két helyszínen, Jászfényszarun és Szolnokon kerülnek megtartásra.

Jászfényszarun 2007. április 28-án nagy sikerrel zárult a megjelenéssel kapcsolatos stílus-tréning. Elengedhetetlen, hogy egy (vállalkozó)nő megjelenése, haj- és ruhaviselete, harmonikus legyen. A stílus-tréninget két csoportban két szakértő tartotta. Természetesen a sikeres vállalkozásnak ez csak egy kis szeletét képviseli.

2007. április 29-én a vállalkozó női önismereti tréningre került sor. Régi ismerőst köszönthettünk tréningvezetőként: Csapó Idát, a budapesti Magyar Internetező Nők Egyesülete elnökét, a téma egyik jeles, gyakorlott képviselőjét. A tréningen a Scanlan-modell ismertetésére került sor. Ezen keresztül következő területeket érintette az előadó: szakmai ismeretek, szaktudás, vállalkozói tulajdonságok, készségek, képességek, vezetési ismeretek. Elhangzottak a téma gender-vetülete és a vállalkozói lét sajátosságai is.

A női önismereti tréninget követte a Turóczy István dr. „Életvezetés, egészséges életmód” modul ismertetése, elemzése 2007. május 5-én. Mi is volt ennek a tréningnek a célja? Az életvezetési ismeretek kapcsán megismerni az egészséges életmód kialakításához nélkülözhetetlen belső lelki törvényszerűségeket, különböző módszereket a feszültség leküzdéséhez és a stressz-kezeléshez vezető utak sokféleségét. Az értékválasztás kapcsán erősíteni a csoport összetartozását. A tréning résztvevői önismeretei teszteket és problémamegoldó feladatokat kaptak nem csak a helyszíni munkához, hanem otthoni elemzésre is.

A téma iránti nagy érdeklődés miatt május 11-én három óra időtartamban kiscsoportos életmód-tanácsadásra is sor került, melyen 15-en vettek részt. A tanácsadáson szó esett a stressz-kezelés hatékony módjáról saját élményeken és gyakorlatokon keresztül. A résztvevők elemezték a sikeres vállalkozói személyiség jegyeit is. A VNV-projekt zárt levelezőlistáján keresztül a témához kapcsolódó szakirodalmi ajánlásokat lejuttatjuk a résztvevőknek.

2007. május 19-én a Rimóczi Kastélyban került sor Dr. Soltész Anikó, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója vezetésével az első szakmai képzésre, melynek témája a vállalkozási ismeretek első modulja. A nagyszámú résztvevő (28 fő 7 településről) nagy odafigyeléssel hallgatta az elhangzottakat és vett részt a tréning munkájában. A jelenlévők megismerkedhettek a vállalkozók lehetőségeivel, kockázataival, az egyéni üzleti ötlet működtethetőségének vizsgálatával.

A tartalom érvényessége: 
2007/05/25, p - 11:15 - 2007/06/25, h - 11:15