NCA-pályázatot nyert a Népfőiskolai Társaság

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság az NCA Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumához 2007. május 15-én a „Részvételi demokrácia és a demokratikus intézményrendszer feltételeinek támogatására” pályázati kiírásra pályázatot nyújtott be. A pályázati kategória: „Civil együttműködések, érdekképviseleti és egyéb hálózati rendszerek létrehozása, fejlesztése”. Pályázatunkat az NCA kollégiuma támogatásra méltónak ítélte.

A „Civil együttműködés a vidékért” című projekt célja a fenntartható vidékfejlesztés elméletének és bevált gyakorlatának bemutatása és alkalmazása, a kitörési pontok feltárása. Az együttműködések, a civil partnerségi kapcsolatok továbbfejlesztése nemcsak a civil-civil, hanem a civil-önkormányzati és a civil-vállalkozási szférák között is. Szélesebb bázison folyó érdekérvényesítés és partneri részvétel az előkészítési és döntési folyamatokban. A civil műhely tevékenysége: helyzetfeltárás, információgyűjtés a civil adatbázis létrehozásához, civil hírlevél megjelentetése, műhelymunkák és tréningek szervezése, a jó gyakorlatok bemutatása, kapcsolat- és hálózatépítés az Észak-alföldi és Észak-magyarországi Régió civil szervezetei között.

A pályázatban vállalt programokat, feladatokat 2008. április végéig kell végrehajtani. A projekt a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósul meg.

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2008/01/20, v - 10:15