Gödöllőre érkeztek a jászság madarai

Tavasz hírnökeként 2022. február 27-én Madárlesen a Jászságban címmel Gödöllőn a Civil Házban csoportos kiállítással mutatkozott be a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság. Idén 18 éve, hogy összefogva másokkal – dokumentáló jelleggel vagy csak a fotóművészet varázserejével – tematikus fotókat mutatnak be az érdeklődőknek.

A megjelenteket Tóth Péter a házigazda Duflex Fotográfiai Stúdió elnöke fogadta. Köszöntőt Bajkó Norbert alpolgármester mondott, aki kitért a természet szeretetére, s hogy megtisztelő és fontos számára a civil eseményeken való részvétel. A megnyitó gondolatokat Danis János (Duflex) és Szűcs László (Foto Natura) mondta el. A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság részéről Kovács Béláné Pető Magdolna köszöntötte a megjelenteket. Gitáron közreműködött Simon Viktória.

A Madárlesen a Jászságban c. kiállítás tervezője, szervezője Pető István (Jászfényszaru) AFIAP fotóművész, aki a saját alkotásai bemutatása mellett felkérte a természetfotózásban kedvét lelő ismerőseit, hogy közösen mutassák be a lencsevégre kapott jászsági madárvilágot. Így láthattuk Varga József (Jászapáti) alkotásait. Az általa működtetett Mr. Bene Madártani Szabadidő Központ keretében több lest is kialakított, amelyek remek lehetőséget nyújtanak a madarak fotózására. Szűcs László (Budapest) a Foto Natura Természetfotósok Egyesületének elnökhelyettese. A szervezet a természetszerető és óvó, azt művészi szinten megörökítő „művészlelkek” baráti közössége. Ács Dávid (Jászfényszaru) amatőr természetfotós életét egy ajándékként kapott egyszerű kompakt fényképezőgép indította el, ő is a jászsági lesen Varga József Mr. Bene Madártani Szabadidő Központjában „nevelkedett”. Danis János (Gödöllő) - Duflex Fotográfiai Stúdió művészeti vezetője, EFIAP/p fotóművész.  A fotósok mindegyike a madárfotózás élményét, a jászsági lesen tudta igazán elmélyíteni, a cserkelés (természetben járás) mellett – megfordultak már a madáritatós lesnél, ahol a kiállítás remekművei is készültek.

Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület ernyőszervezetként működik a Szabadság úti székházban, tömöríti a gödöllői érdekeltségű civil szervezeteket abból a célból, hogy egységesen léphessen fel a különböző döntési és érdekérvényesítési helyzetekben. Ezen túl működteti az egyre keresettebb Civil Házat és koordinálja annak használatát és nagyszabású közös programokat szervez a kapcsolatok kiépítése, szorosabbá fűzése céljából. Arra törekednek, hogy a szereplők között partneri kapcsolat és kommunikáció legyen és értékké váljon a társadalmi felelősségvállalás, valamint az aktív állampolgári részvétel. Az egyesület 28 tagszervezettel, egyéni taggal működik, a Civil házban a sokszínű foglalkozások mellett egész éven át kiállítási lehetőséget is biztosítanak, amelyet Duflex Fotográfiai Stúdió koordinál.

A Gödöllői Civil Kerekasztal és a Civil Ház képviseletében együttműködést, kölcsönös tapasztalatcserét terveznek a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társasággal így hamarosan Jászfényszarura látogatnak a „gödöllői Civilek”.

Az eseményről tudósított a Gödöllő NETTV https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1077538166435225

Kép, szöveg:
Kovács Béla

A tartalom érvényessége: 
2022/02/28, h - 16:30 - 2022/03/31, cs - 16:30